Svalemåla Stugby – villkor och regler då du hyr båt

 1. Enligt svensk lag är det olagligt för båtförare, skeppare, att konsumera alkohol eller droger av något slag.
 2. Flytvästar ingår i utrustningen i vår sjöbod. Vänligen använd flytvästarna!
 3. Vänligen ställ tillbaka all utrustning, särskilt bränsletankarna i den låsta sjöboden, varje kväll!
 4. Var vänlig och ta hand om våra båtar och motorer.
  När ni växlar mellan fram, back och neutral måste varvtalet vara det lägsta (gas i tomgångsläge),
  (En växellåda som havererar p.g.a felaktigt handhavande kostar ca 9500 SEK att reparera)
 5. Förtöj alltid båten ordentligt på de avsedda platserna med förberedda förtöjningar till bryggan och y-bommarna. Lägg ner årorna i båten eller lägg in dessa i sjöboden.
 6. Respektera vår enkla regler vad gäller manövrering och förbud mot roterande propeller i bryggområdet, använd årorna. Se bilden nedan och övrig information finns på anslagstavla på sjöboden på plats.
 7. Båten ska återlämnas rengjord och i samma skick som den var när du fick båten. Rapportera varje ny skada, utrustning som inte fungerar eller utrustning som har försvunnit och/eller saknas.
 8. Varje gång du befinner dig i mindre än 1 meter djupt vatten, kör långsamt, detta innebär tomgångskörning med växel i framåt. Om vattendjupet är ännu lägre, stäng av motorn, använd årorna. Återigen, körs propellern i sten kan växellådan haverera.
 9. Båtarna är avsedda att användas av det godkända antal passagerare och maxvikt. Överlasta inte båtarna. Maximalt antal passagerare är 4 vuxna/båt i de flesta båttyperna.
 10. Ingen under 18 år får använda och manövrera våra båtar.
 11. Alla båtförare måste ha en mobiltelefon ombord för att kunna ringa efter assistans och hjälp.
  - Svalemåla Stugby +46 708 18 00 22
  - Svensk Räddningstjänst, icke-akut hjälp +46 200 29 00 90
  - Är livet i fara? Ring 112
 12. När du hyr båt accepterar du automatiskt reglerna ovan. Du är personligen ansvarig och får ersätta oss för alla eventuella skador på våra båtar, andra båtar eller annan egendom som orsakats av din överträdelse av någon av dessa regler. Denna överenskommelse och information distribueras alltid till kunden via mejl och/eller ingår i utrustningen när du hyr en Motorbåt i Svalemåla Stugby. Den person som bokar båten/båtarna är personligen ansvarig för att övriga gäster i sällskapet får information om och följer ovanstående regler och är betalningsansvarig för eventuella skador vid överträdelser av dessa. Se aktuell prislista på plats på informationstavla.
  När ni har orsakat ett haveri på en motor så kan ni inte kräva en ersättningsmotor. Har vi extra motorer så gör vi vårt bästa för att lösa situationen.
 13. Om du hyr en båt tillsammans med boende har du tillgång till båten från den dag du anländer till kvällen före avresedagen.
  Dagarna med som båt ingår finns angivet i mejlet med er bokningsbekräftelse.
 14. När ni hyr båt ingår det 12 liter bensin, full tank. Ni kan alltså returnera båten med tom tank.