Stugor

I björkbacken i Svalemåla Stugby bor du 300 meter från havet - i vacker natur, nära vandringsleder och mitt i skärgården.

Läs mer

Båtuthyrning & Fiske

Järnaviks skärgård är ett eldorado för gäddfiskare, men den varierade kusten ger också ett bra fiske efter havsöring, lax och andra arter.

Läs mer

Kajakuthyrning

Vid stranden har vi vår kajakuthyrning. Perfekt läge för utflykter med havskajak i skärgården. Hyr singel eller dubbelkajak med all utrustning.

Läs mer

Att göra

Förutom den vackra kustremsan med klippor och stränder för bad, sol, fiske och vandring finns det mycket annat att göra i närheten.

Läs mer

Välkommen till Svalemåla Stugby

Vacker skärgårdmiljö för bad, fiske, båtliv, paddling, cykling, vandring och semester. Mitt i Blekinge.

COVID-19

Information till gäster från Sverige, inrikesresor.
Så länge vi inte har några reserestriktioner inom Sverige så gäller våra vanliga avbokningsregler, d.v.s avbokning mot 90% återbetalning kan göras fram till 30 dagar innan ankomst eller till ert förfallodatum på fakturan.
Är ni smittade, satta i karantän eller har andra skäl till att inte kunna resa hit vid den tid ni har bokat så får ni självklart möjlighet att kostnadsfritt boka om er vistelse hos oss.  Har ni några funderingar eller önskar ändra era bokningar så får ni gärna mejla era önskemål till info@svalemala.se så ska vi försöka lösa det på bästa sätt.

Vid nya bokningar (bokningar gjorda fr.o.m. 1/4) så behöver ni inte längre betala slutbetalningen i förskott utan kan avvakta utvecklingen och avboka sent utan kostnader. Slutbetalningen betalas först vid ankomst.
Ni betalar endast bokningsavgiften (10%) vid bokning.

Eftersom vi har en mycket stor andel inbokade gäster från Danmark och Tyskland i sommar (ca 85%) och ingen i dagsläget vet hur deras möjlighet att resa hit kommer att bli, så kan ni nu ställa er på en väntelista de veckor som vi (för tillfället) har fullbokat.
Mejla info@svalemala.se med er förfrågan.

Att hyra en båt för att fiska eller en kajak för att utforska skärgården och att vara i naturen kan vara ett trevligt avbrott från vardagen i dessa tider. Eftersom jag för tillfället arbetar med annat än turism (p.g.a rådande situation), så är stugbyn obemannad dagtid under vardagarna. Båt och kajak kan dock hyras på helger eller tidigt innan 7.30 på vardagar efter överenskommelse.

Sexton generationer har sedan 1583 skött skog och djur, och brukat marken på Svalemåla Gård.
2003-04 byggdes stugbyn och idag betar boskap hagmarkerna och håller rent runt husgrunder, rösen och stensättningar från bronsåldern och järnåldern. Två och en halv kilometer gärdsgårdar i sten ramar in ett bevarat kulturlandskap gränsande mot havet och täckt av spår från hundratals år av brukande – ser man sig omkring blir varje promenad här en historievandring.

Naturen och omgivningarna i Svalemåla är perfekta för avkoppling i kombination med en aktiv semester mitt i orörd natur. Här kan ni paddla havskajak i skärgården, hyra båt och fiska efter storgäddan, vandra, cykla eller bara koppla av på den fina sandstranden.
Svalemåla stugby är en liten stugby mitt mellan himmel, hav och ängar och vår strävan är alltid att ytterligare minska vår verksamhets eventuellt negativa påverkan på miljön (se miljöpolicy). 

Boka en stuga här direkt och självklart kan ni boka båt, kajak och vår vedeldade bastu samtidigt. Ni kan självklart även hyra havskajak eller båt utan boende.

 

 

Hitta hit

Svalemåla ligger vid havet mitt i Blekinge mellan Ronneby och Karlshamn. Handlar gör du närmast i Bräkne-Hoby, 8 km från Svalemåla – där finns ICA, restaurang, pizzeria och bankomat. Apotek, bank m.m. hittar du närmast i Ronneby, ca 2 mil från Svalemåla.