Stugor

I björkbacken i Svalemåla Stugby bor du 300 meter från havet - i vacker natur, nära vandringsleder och mitt i skärgården.

Läs mer

Båtuthyrning & Fiske

Järnaviks skärgård är ett eldorado för gäddfiskare, men den varierade kusten ger också ett bra fiske efter havsöring, lax och andra arter.

Läs mer

Kajakuthyrning

Vid stranden har vi vår kajakuthyrning. Perfekt läge för utflykter med havskajak i skärgården. Hyr singel eller dubbelkajak med all utrustning.

Läs mer

Att göra

Förutom den vackra kustremsan med klippor och stränder för bad, sol, fiske och vandring finns det mycket annat att göra i närheten.

Läs mer

Välkommen till Svalemåla Stugby

Vacker skärgårdsmiljö för bad, fiske, båtliv, paddling, cykling, vandring och semester. Mitt i Blekinge.

Välkomna att boka boende eller "bara" motorbåt eller kajaker direkt på vår bokningssida

Sexton generationer har sedan 1583 skött skog och djur, och brukat marken på Svalemåla Gård.
2003-04 byggdes stugbyn och idag betar boskap hagmarkerna och håller rent runt husgrunder, rösen och stensättningar från bronsåldern och järnåldern. Två och en halv kilometer gärdsgårdar i sten ramar in ett bevarat kulturlandskap gränsande mot havet och täckt av spår från hundratals år av brukande – ser man sig omkring blir varje promenad här en historievandring.

Naturen och omgivningarna i Svalemåla är perfekta för avkoppling i kombination med en aktiv semester mitt i orörd natur, mitt i ett av UNESCO utsett Biosfärområde, Blekinge Arkipelag och ARK56 som är ett nätverk av länkade kustleder för vandring, paddling och cykling.

Vi är en liten stugby, med bara 10 stugor, men med ett komplett utbud för friluftsaktiviteter som båtuthyrning, kanotcentral med kajaker, en vandringsled, Svalemålaleden, som ansluter till Blekingeleden, en cykelled som passerar och den lilla badstranden 300 meters promenad från stugorna.

Här kan ni paddla havskajak i skärgården, hyra båt, fiska efter storgäddan, vandra, cykla eller bara koppla av i lugnet och naturen.
Svalemåla stugby är mitt i naturen, mellan himmel, hav och ängar och vår strävan är alltid att minska vår verksamhets påverkan på miljön (se miljöpolicy).

Boka en stuga direkt och självklart kan ni boka båt, kajak och vår vedeldade bastu eller badtunna samtidigt.

Ni kan självklart även hyra havskajak eller båt utan att boka något boende.

 

Hitta hit

Svalemåla ligger vid havet mitt i Blekinge mellan Ronneby och Karlshamn. Handlar gör du närmast i Bräkne-Hoby, 8 km från Svalemåla – där finns ICA, restaurang, pizzeria och bankomat. Apotek, bank m.m. hittar du närmast i Ronneby, ca 2 mil från Svalemåla. Runt stugbyn finns bara natur och ingen affär eller restaurang, så för att ta sig till sådan service krävs, cykel, båt eller bil.