Aktiviteter & Paket

Blekinges skärgård är fantastisk på sommaren och under vår och höst finns här unika möjligheter för gäddfiske, kajakpaddling och vandring

Trivs du vid havet, i skog och natur så har du fullt upp med vandringsleder, öarna i skärgården och havet – nära stugbyn finns vår lilla sandstrand, båtar, kajaker och SUP-brädor som du kan hyra för sköna  upptäcktsfärder i den vackra skärgården.

Om ni gillar vandring så passerar Blekingeleden här, du kan följa den mot Karlshamn eller mot Ronneby. Eller så kliver du på Svalemålaleden, vår egen led som tar dig över våra gårdsmarker och längs kusten till Gyön eller Järnavik. Uppe på bergen bjuder Svalemålaleden på en fantastisk utsikt över skärgården, leden är 3+3 km.

Vill du ta dig snabbare fram mellan hagar och ängar så rekommenderar vi cykling för att i ett lagom tempo upptäcka kusten. Både till fots och på två hjul kan du i lugn och ro utforska kusten och hitta en alldeles egen vik eller udde för sol och bad.
Vi har cyklar till utlåning i stugbyn och Bräkne-leden passerar precis intill stugbyn.

Stannar du vid stugbyn så finns den egna sandstranden med bastu, badtunna, kajakuthyrningen, bryggor och grillplats. Här kan du koppla av och njuta av utsikten men fortfarande ha nära hem till stugan, bara en kort promenad genom hagen.

Med familj, barn, vänner eller kollegor är vi säkra på att du uppskattar varje dag här i Svalemåla. Nedan hittar du ett urval av aktiviteter som finns i närheten. Vill du göra en dagsutflykt och upptäcka hela Blekinge så är Svalemåla en bra utgångspunkt. Med bil eller tåg tar ni er snabbt till både Karlskrona i öster och Sölvesborg i väster.

Aktiviteter
  • Sola och bada på den lilla sandstranden.
  • Hyr den vedeldade bastun eller badtunnan med utsikt över Järnaviks skärgård. Bastu 500 SEK/2h, Badtunna+bastu en kväll 1500 SEK (4 h).
  • Hyr en motorbåt, havskajak eller en SUP-bräda. Se priser och mer info här: Båtuthyrning  Kajakuthyrning
  • Vandra längs Blekingeleden eller Svalemålaleden, båda är en del av ARK 56. Ladda ner appen ARK 56 och utforska andra närliggande rundor som Kamrastigen, Garnanäs naturreservat eller cykelrundan "Järnavikshalvön på två hjul".
  • Besök Tjärö, med sin fina restaurang vid stranden och gästbryggan. Bara 5-10 minuter med någon av våra hyrbåtar från bryggan eller åk med den lilla färjan från Järnavik.
  • Låna en av våra cyklar för en cykeltur längs Bräkneleden.
  • Vid stugbyn passerar både kajakled, cykelled och vandringsleder som alla är del i det nätverk av länkade kustleder i ett Unesco biosfärområde, Blekinge Arkipelag, ARK 56.
Finns också i närheten
Andra länkar med lokal anknytning och nyttig information
www.brakne-hoby.se
www.jarnavik.se
www.ARK56.se - Ett nätverk av kustnära leder
www.blekingearkipelag.se - Blekinge skärgård utsågs av FN-organet UNESCO år 2011, till Biosfärområde
www.hyresplatsen.com - sidan där vi samlar all vår uthyrning av kajaker, båtar, SUP, campingutrustning m.m. till gäster som inte bor i stugbyn
www.swedenkayakrental.com - sidan där vi samlar kajakuthyrning och enkel bokning för gäster som inte bor hos oss
www.swedenboatrental.com - sidan där alla enkelt kan boka båt som inte bor i stugbyn

Badtunna i solnedgång
Badtunna-wood fired bathtub

Bada och sola i Sandvik

Prova på att paddla SUP-bräda

Hyr en av våra båtar, för fiske eller en skön tur i skärgården

Havskajak i ytterskärgården, utanför Eriksberg, kajakleden ARK56

Våra paket

ARK56 Skärgårdscamping

Boka vårt campingpaket som inkluderar snabb båttransport till och från Hällaryds Skärgård (ca 20 min) till en obebodd ö, östra Bokö, Fölsö eller Bockö, campingutrustning (tält, liggunderlag, utrustning för matlagning m.m.), fiskeutrustning för att fånga middagen m.m...
Ladda ner mer info här


100% kajakweekend för 2

Nu erbjuder vi rabatt för 2 personer torsdag till söndag eller söndag till torsdag (under lågsäsong) som inkluderar:
2 glasfiber-kajaker Remus one med all nödvändig utrustning under hela er vistelse.
Boende för 3 nätter, torsdag-söndag, eller 4 nätter, söndag-torsdag i en av våra 6-bäddstugor.
En kväll (2h) med vedeldad bastu vid stranden och slutstädning ingår.
Ladda ner mer information här...


Premium Gäddfiskeweekend

Boka vårt Premium Gäddfiskepaket med någon av våra 3 Premium båtar, Linder 445 Sportsman Basic med 15 hk Honda utombordare och en elmotor Minn Kota i-pilot monterad i fören som ni styr och kontrollerar med fjärrkontroll samtidigt som ni fiskar.
Ni bor i 6-bäddstuga, bastukväll och slutstädning ingår.
Läs mer här.

Utforska Svalemålaleden

Tjärö Restaurant & Café

En riktig svensk midsommar

Här på landet är så klart midsommar en av våra största högtider. Varje år firar vi traditionsenligt med allt som hör till – en riktig svensk midsommar på landet med doft av hö, sju sorters blommor, vackra sommarängar och vy över havet. Vill du se Blekinge och Svalemåla så är det här den bästa tiden!