Aktiviteter

Blekinges skärgård är fantastisk på sommaren och under vår och höst finns här unika fiskemöjligheter efter gädda.

Trivs du vid havet, i skog och natur så har du fullt upp med vandringsleder, kustremsan, öarna i skärgården och havet – vid stugbyn finns vår lilla sandstrand, båtar, kajaker och SUP-brädor som du kan hyra för sköna  upptäcktsfärder i den vackra skärgården.

Om ni gillar vandring så passerar Blekingeleden här, du kan följa den mot Karlshamn eller mot Ronneby. Eller så kliver du på Svalemålaleden, vår egen led som tar dig över våra gårdsmarker och längs kusten till Gyön eller Järnavik. Uppe på bergen bjuder Svalemålaleden på en fantastisk utsikt över skärgården, leden är 2+3 km.

Vill du ta dig snabbare fram mellan hagar och ängar så rekommenderar vi cykling så kan du, i ett lagom tempo upptäcka kusten. Både till fots och på två hjul kan du i lugn och ro utforska kustremsan och hitta en alldeles egen vik eller udde för sol och bad.
Vi har cyklar till utlåning i stugbyn och Bräkne-leden passerar precis intill stugbyn.

Stannar du vid stugbyn så finns den egna sandstranden med bastu, badtunna, bryggor och grillplats. Här kan du koppla av och njuta av utsikten men fortfarande ha nära hem till stugan, bara en kort promenad genom hagen.

Med familj, barn, vänner eller kollegor är vi säkra på att du uppskattar varje dag här i Svalemåla. Nedan hittar du ett urval av aktiviteter som finns i närheten. Vill du göra en dagsutflykt och upptäcka hela Blekinge så är Svalemåla en bra utgångspunkt. Med bil eller tåg tar ni er snabbt till både Karlskrona i öster och Sölvesborg i väster.

Aktiviteter
  • Sol och bad på den lilla sandstranden.
  • Hyr den vedeldade bastun eller badtunnan med utsikt över Järnaviks skärgård.
  • Hyr en motorbåt, havskajak eller en SUP-bräda.
  • Vandra längs Blekingeleden eller Svalemålaleden, båda är en del av ARK 56.
  • Besök Tjärö, med sin fina restaurang vid stranden och gästbryggan. Bara 5-10 minuter med någon av våra hyrbåtar från bryggan eller åk med den lilla färjan från Järnavik.
  • Låna en av våra cyklar för en cykeltur längs Bräkneleden.
  • Vid stugbyn passerar både kajakled, cykelled och vandringsleder precis intill stugbyn som alla är del i det nätverk av länkade kustleder i ett Unesco biosfärområde, Blekinge Arkipelag, som kallas ARK 56.
Finns också i närheten
Andra länkar med lokal anknytning
www.brakne-hoby.se
www.jarnavik.se
www.ARK56.se - Ett nätverk av kustnära leder
www.blekingearkipelag.se - Blekinge skärgård utsågs av FN-organet UNESCO år 2011, till Biosfärområde

Tjärö Restaurant & Café

Hyr någon av våra båtar, för fiske eller en tur i skärgården

Havskajak i ytterskärgården, utanför Eriksberg, kajakleden ARK56

En riktig svensk midsommar

Här på landet så är så klart midsommar en av våra största högtider, varje år firar vi traditionsenligt med allt som hör till – en riktig svensk midsommar på landet med doft av hö, sju sorters blommor, vackra sommarängar och vy över havet. Vill du se Blekinge och Svalemåla så är det här den bästa tiden!