Svalemåla Kajakuthyrning

Hyr havskajak och utforska södra Sveriges skärgård

 

Välkommen att uppleva och utforska Sveriges sydligaste skärgård, Blekinge skärgård, i någon av våra fina havskajaker.
Vår kajakuthyrning och kanotcentral är inte störst men ligger perfekt direkt vid stranden och ni är nära yttre skärgården för dagsturer både österut mot Ronneby skärgård eller västerut mot Hällaryds skärgård med många små öar där du kan göra strandhugg och ta sköna pauser. Ni startar er paddling precis öster om Tjärö, så varför inte paddla kajak hela dagen i lugna och skyddade vatten inomskärs och ta ett lunch-stopp på Tjärös trevliga restaurang.
För gäster som bor i stugbyn har vi rabatterade priser när ni hyr kajaker.

Efter en dags paddling med kajak passar det utmärkt med ett bad i vår vedeldade bastu eller badtunna, direkt vid badstranden och kajakuthyrningen.

ARK 56

ARK 56 är ett nätverk av leder för kajak, båt, cykling, vandring och skärgårdstrafik som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag (utsågs av UNESCO 2011). Läs mer här: ARK56


Kajakpriser:

1 Dag, singelkajak 300 (450) SEK
1 Dag, dubbelkajak 400 (500) SEK
Campingutrustning för 2 personer 500 SEK/dag
SUP, Stand Up Paddle Board 200 SEK/4 h
Inom ( ) pris för ej boende i stugbyn

I kajakhyran ingår förutom kajak all utrustning så som paddel,  kanotväst, sittbrunnskapell, vattentät packsäck, mobilfodral, 1 vattentålig karta / sällskap,  säkerhetspaket (pump + flottör).

Ni väljer själva tid när ni vill ge er ut på morgonen och får paddla hela dagen till solnedgången innan kajakerna ska vara tillbaka på stranden.
Ni kan parkera bilen vid stranden.

Kajakmodeller:
Vi hyr ut 6 st. fullstora singel-kajaker.
Våra havskajaker passar såväl nybörjaren som den mer avancerade paddlaren. De är stabila men samtidigt lättmanövrerade. Sittbrunnen är rymlig och komforten bra.

Vi har 6 singel-kajaker med roder varav 2 med roder+skädda.

Dubbelkajaker:

Som ett alternativ om ni är ett par eller vill paddla en vuxen och ett barn vid dagsturen har vi 2 stycken dubbelkajaker, Tahe Lifestyle Duo. Detta är en stabil kajak med stora sittbrunnar som passar medelstora till stora paddlare men den är inte större än att en vuxen kan hantera den från den aktra sittbrunnen med ett barn i den främre. Ej lämplig för mycket packning och flerdagsturer.

Vill man ta en tur över till Tjärö en fin dag när havsvattnet är uppvärmt, så passar vår nya Sit-on-top kajak perfekt.
I denna kajak kan man paddla 2 vuxna + ett barn.
Den är inte så snabb men mycket rolig, lättmanövrerad, stabil, självlänsande, osänkbar och lätt att ta sig upp på om man t.ex. vill ta sig ett dopp.
Risken är stor att man blir lite blöt så bad-kläder rekommenderas.

Paddel-brädor:
Vi har också 2 st. Stand Up Paddle Board ( SUP-brädor , BIC Beach 11") som kan hyras av våra stuggäster, förmiddag eller eftermiddag/kväll. 200 SEK/4h.

Läge

Svalemåla är mitt i naturen men i Blekinge är det mesta nära. Stugbyn ligger mitt i Blekinge och från E22 är det 10 minuter om du kommer med bil. Järnvägsstationen i Bräkne-Hoby ligger 1 mil bort och det är ca 2 mil till Ronneby Airport, som trafikeras av SAS och BRA.
Om ni åker tåg så går det bra att förboka (senast dagen innan) det som kallas "Öppen Närtrafik" från Bräkne-Hoby station till Svalemåla Stugby (Svalemålavägen 11).  Resan ska förbeställas på telefonnr. 0455-165 00

Grundvillkor vid kajakhyra:
  • Du kan simma 200 meter
  • Det måste finnas minst en i sällskapet som är över 18 år.
  • Flytväst skall alltid användas (ingår då du hyr kajak)
  • Egen våtdräkt eller torrdräkt används de tider på året då vattentemperaturen är som lägst.
  • Du medtager mobiltelefon, (minst en per sällskap), så att du kan meddela dig om något händer. Vi tillhandahåller vattentätt fodral.
  • All paddling sker på egen risk, överskatta inte din förmåga. Håll dig inomskärs ifall väder och vind är ogynnsamt. Håll koll på väderprognoser.
  • Sätt på packluckorna på kajaken ordentligt. Alla kajaker är då osänkbara och har inbyggd flytkraft.
  • Respektera naturen och djuren. Lämna inga sopor, respektera eventuella eldningsförbud, om du eldar släck ordentligt, gå ej i land på öar som är fågelskyddade.

Läs mer tips och fakta om säkerhet vid kajakpaddling på Svenska Kanotförbundets hemsida.

Godkänd Kanotcentral

KAJAK OCH BOENDE

Efter en dagstur med kajak sover du gott i någon av våra stugor och vaknar med utsikt över ängar och Gyön. Läs mer.