Svalemåla Kajakuthyrning

Hyr havskajak och utforska södra Sveriges skärgård

Välkommen att uppleva Sveriges sydligaste skärgård, Blekinge skärgård. Våra kajaker, kajakuthyrning och kanotcentral är inte störst men ligger perfekt direkt vid stranden och nära yttre skärgården för dagsturer både österut mot Ronneby skärgård eller västerut mot Hällaryds skärgård.
Särskilt Hällaryds skärgård är extra fin för paddling med många små öar där du kan göra strandhugg, tälta eller ta sköna pauser.

Ni startar er paddling precis öster om Tjärö, så ni kan också paddla kajak hela dagen i lugna och skyddade vatten inomskärs och ta ett lunch-stopp på Tjärös trevliga restaurang.


Kajakpriser:
Singelkajak:  1 dag 450 SEK* / 4h 350 SEK*
Dubbelkajak: 1 dag 550 SEK * / 4h 450 SEK
Campingutrustning för 2 personer: 500 SEK/dag
SUP, Stand Up Paddle Board: 300 SEK/4 h *

* Gäster i stugbyn får bokningskod med 20% rabatt i bokningsbekräftelsen

I kajakhyran ingår förutom kajak all utrustning så som paddel,  kanotväst, sittbrunnskapell, vattentät packsäck, 1 vattentålig karta/grupp, 1 säkerhetspaket/grupp (pump + flottör).

Ni väljer själva tid när ni vill ge er ut på morgonen och kan sen paddla hela dagen till solnedgången innan kajakerna ska vara tillbaka på stranden.
Ni kan parkera bilen vid stranden intill kajakuthyrningen.

Kajakmodeller:
Vi hyr ut 6 st. fullstora singel-kajaker.
Våra havskajaker passar såväl nybörjaren som den mer avancerade paddlaren. De är stabila men samtidigt lättmanövrerade. Sittbrunnen är rymlig och komforten bra. Vi har 6 singel-kajaker med roder varav 2 med roder+skädda.

Dubbelkajaker:

Som ett alternativ om ni är ett par eller vill paddla en vuxen och ett barn vid dagsturen har vi 2 stycken dubbelkajaker, Tahe Lifestyle Duo. Detta är en stabil kajak med stora sittbrunnar som passar medelstora till stora paddlare men den är inte större än att en vuxen kan hantera den från den aktra sittbrunnen med ett barn i den främre. Ej lämplig för mycket packning och flerdagsturer.

Vill man ta en tur över till Tjärö en fin dag, så passar vår Sit-on-top kajak perfekt.
I denna kajak kan man paddla 2 vuxna + ett barn. Den är inte så snabb men mycket rolig, lättmanövrerad, stabil, självlänsande, osänkbar och lätt att ta sig upp på om man t.ex. vill ta sig ett dopp. Risken är stor att man blir lite blöt så bad-kläder rekommenderas.

Paddel-brädor, S.U.P :
Vi har också 2 st. Stand Up Paddle Board ( SUP-brädor , BIC Beach 11") som kan hyras förmiddag eller eftermiddag/kväll.

Efter en dags paddling med kajak passar det utmärkt med ett bad i vår vedeldade bastu eller badtunna, direkt vid badstranden och kajakuthyrningen.

Läge

Svalemåla är mitt i naturen, mitt i Blekinge och från E22 är det 10 minuter om du kommer med bil.
Järnvägsstationen i Bräkne-Hoby ligger 10km bort och det är ca 2 mil till Ronneby Airport, som trafikeras av SAS och BRA.
Om ni åker tåg så går det bra att förboka en buss (senast dagen innan) det som kallas "Öppen Närtrafik" från Bräkne-Hoby station till Svalemåla Stugby (Svalemålavägen 11).  Resan ska förbeställas på telefonnr. 0455-165 00

ARK 56

ARK 56 är ett nätverk av leder för kajak, båt, cykling, vandring och skärgårdstrafik som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag (utsågs av UNESCO 2011). Läs mer här: ARK56

Grundvillkor vid kajakhyra:
  • Du kan simma 200 meter
  • Det måste finnas minst en i sällskapet som är över 18 år.
  • Flytväst skall alltid användas (ingår då du hyr kajak)
  • Egen våtdräkt eller torrdräkt används de tider på året då vattentemperaturen är som lägst.
  • Du medtager mobiltelefon, (minst en per sällskap), så att du kan meddela dig om något händer. Vi tillhandahåller vattentätt fodral.
  • All paddling sker på egen risk, överskatta inte din förmåga. Håll dig inomskärs ifall väder och vind är ogynnsamt. Håll koll på väderprognoser.
  • Sätt på packluckorna på kajaken ordentligt. Alla kajaker är då osänkbara och har inbyggd flytkraft.
  • Respektera naturen och djuren. Lämna inga sopor, respektera eventuella eldningsförbud, om du eldar släck ordentligt, gå ej i land på öar som är fågelskyddade.

Läs mer tips och fakta om säkerhet vid kajakpaddling på Svenska Kanotförbundets hemsida.

KAJAK OCH BOENDE

Efter en dagstur med kajak sover du gott i någon av våra stugor och vaknar med utsikt över ängar och Gyön. Läs mer.