Stugor

I björkbacken vid Svalemåla Gård bor du 300 meter från havet - i vacker natur, nära vandringsleder och mitt i skärgården.

Läs mer

Fiske

Järnaviks skärgård är ett eldorado för gäddfiskare, men den varierade kusten ger också ett bra fiske efter havsöring, lax och andra arter.

Läs mer

Havskajak

Bekvämt boende med närheten till stranden och skärgården. Perfekt för utflykter med havskajak

Läs mer

Att göra

Förutom den vackra kustremsan med klippor och stränder för bad, sol, fiske och vandring finns det mycket annat att göra i närheten.

Läs mer

Välkommen till Svalemåla

Vacker skärgårdmiljö för bad, fiske, båtliv, vandring och semester. Mitt i Blekinge.

Femton generationer har här med drängar och pigor skött skog och djur, och brukat marken. I början av 50-talet följde man dock utvecklingen inom jordbruket och skaffade traktor, som då ersatte det mesta av manskapet. Hästar användes fortfarande för skogsbruket, den sista försvann från gården på 60-talet.

2003 byggde vi stugbyn och idag betar boskap av hagmarkerna och håller rent runt husgrunder, rösen och stensättningar från bronsåldern och järnåldern. Två och en halv kilometer gärdsgårdar i sten ramar in ett bevarat kulturlandskap gränsande mot havet och täckt av spår från hundratals år av brukande – ser man sig omkring blir varje promenad här en historievandring.
Naturen och omgivningarna i Svalemåla är perfekta för avkoppling i kombination med en aktiv semester mitt i orörd natur. Här kan ni paddla havskajak i skärgården, hyra båt och fiska efter storgäddan, vandra, cykla eller bara koppla av på den lilla fina sandstranden.

Hitta hit

Svalemåla ligger vid havet mitt i Blekinge mellan Ronneby och Karlshamn. Handlar gör du närmast i Bräkne-Hoby, 8 km från Svalemåla – där finns ICA, restaurang, pizzeria och bankomat. Apotek, bank m.m. hittar du närmast i Ronneby, ca 2 mil från Svalemåla. Med bil kör man antingen via E22 eller den vackra vägen längs havet – det är ungefär lika långt och tar bara olika lång tid.