Svalemåla Kajakuthyrning

Hyr havskajak och utforska södra Sveriges skärgård

 

Välkommen att uppleva och utforska Sveriges sydligaste skärgård, Blekinge skärgård, i någon av våra fina glasfiber-kajaker.
Vår kajakuthyrning och kanotcentral är inte störst men ligger perfekt direkt vid stranden och ni är nära yttre skärgården för dagsturer både österut mot Ronneby skärgård eller västerut mot Hällaryds skärgård med många små öar där du kan göra strandhugg och ta sköna pauser. Ni startar er paddling precis öster om Tjärö, så varför inte paddla kajak hela dagen i lugna och skyddade vatten inomskärs och ta ett lunch-stopp på Tjärös trevliga restaurang.
I vår stugby finns möjlighet att bo i välutrustade stugor bara 300 meters promenadväg från den lilla sandstranden där kajakerna och kajakutrustningen  hyrs ut. För gäster som bor i stugbyn har vi rabatterade priser när ni hyr kajaker.

Är ni ett större sällskap t.ex. en kajakklubb eller förening, så finns det också möjlighet att hyra en samlingslokal med sittplatser för 30-35 personer med fullt utrustat kök och WC.

Efter en dags paddling med kajak passar det utmärkt med ett bad i vår vedeldade bastu eller badtunna, direkt vid badstranden.

ARK 56

ARK 56 är ett nytt nätverk av leder för kajak, båt, cykling, vandring och skärgårdstrafik som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag (utsågs av UNESCO 2011). Läs mer här: ARK56


Kajakpriser:

1 Dag, singelkajak 250 (400) SEK
1 Dag, dubbelkajak 400 (500) SEK
Campingutrustning för 2 personer 500 SEK/dag
SUP, Stand Up Paddle Board 200 SEK/4 h
Inom ( ) pris för ej boende i stugbyn

I kajakhyran ingår förutom glasfiberkajak all utrustning så som paddel,  kanotväst, sittbrunnskapell, vattentät packsäck, mobilfodral, 1 vattentålig karta / sällskap,  säkerhetspaket (pump + flottör). Vill ni paddla flera dagar kan ni hyra campingutrustningen här också.

Ni väljer själva tid när ni vill ge er ut på morgonen och får paddla hela dagen till solnedgången innan kajakerna ska vara tillbaka på stranden.
Vi har en kajak-plattform/brygga som gör det möjligt för er att komma i och ur kajaken med torra skor då det är lite kallare väder.
Ni kan parkera bilen vid stranden.

Kajakmodeller:
Vi hyr ut 6 st. kajaker i glasfiber av de svenska varumärkena Melker® och Remus.
Detta är en havskajak som passar såväl nybörjaren som den mer avancerade paddlaren. Den är stabil, trygg men samtidigt lättmanövrerad. Sittbrunnen är rymlig och komforten bra.

Vi har 4 singel-kajaker med skädda och 2 med roder.

Specifikation:
Längd: 503 cm
Bredd: 58 cm
Vikt: 23 kg
Material: Glasfiber
Optimal vikt paddlare: 60-110 kg

Dubbelkajaker:

Som ett alternativ om ni är ett par eller vill paddla en vuxen och ett barn vid dagsturen har vi 2 stycken dubbelkajaker, Tahe Lifestyle Duo. Detta är en stabil kajak med stora sittbrunnar som passar medelstora till stora paddlare men den är inte större än att en vuxen kan hantera den från den aktra sittbrunnen med ett barn i den främre. Ej lämplig för mycket packning och flerdagsturer.

Vill man ta en tur över till Tjärö en fin dag när havsvattnet är uppvärmt, så passar vår nya Sit-on-top kajak perfekt.
I denna kajak kan man paddla 2 vuxna + ett barn.
Den är inte så snabb men mycket rolig, lättmanövrerad, stabil, självlänsande, osänkbar och lätt att ta sig upp på om man t.ex. vill ta sig ett dopp.
Risken är stor att man blir lite blöt så bad-kläder rekommenderas.

Paddel-brädor:
Vi har också 2 st. Stand Up Paddle Board ( SUP-brädor , BIC Beach 11") som kan hyras av våra stuggäster, förmiddag eller eftermiddag/kväll. 200 SEK/4h.

Läge

Svalemåla är mitt i naturen men i Blekinge är det mesta nära. Stugbyn ligger mitt i Blekinge och från E22 är det 10 minuter om du kommer med bil. Järnvägsstationen i Bräkne-Hoby ligger 1 mil bort och det är ca 2 mil till Ronneby Airport, som trafikeras av SAS och BRA.
Om ni åker tåg så går det bra att förboka (senast dagen innan) det som kallas "Öppen Närtrafik" från Bräkne-Hoby station till Svalemåla Stugby (Svalemålavägen 11).  Resan ska förbeställas på telefonnr. 0455-165 00

Kajakpaket Weekend
Vi erbjuder just nu ett weekendpaket för 2 personer torsdag-söndag eller söndag-torsdag (i lågsäsong):

 • 2 glasfiberkajaker Remus One med alla tillbehör, under hela vistelsen
 • Boende 3 (eller 4 sön-tor) nätter för 2 personer i någon av våra 6-bäddstugor
 • 1 kväll med vedeldad bastu vid stranden
 • Slutstädning

Använd rabattkoden ”kajakweekend” och välj datum och de rabatterade tillvalen enligt ovan
Totalpris 4000 SEK för 2 personer
Ladda ner produktbladet här…

Grundvillkor vid kajakhyra:
 • Du kan simma 200 meter
 • Det måste finnas minst en i sällskapet som är över 18 år.
 • Flytväst skall alltid användas (ingår då du hyr kajak)
 • Egen våtdräkt eller torrdräkt används de tider på året då vattentemperaturen är som lägst.
 • Du medtager mobiltelefon, (minst en per sällskap), så att du kan meddela dig om något händer. Vi tillhandahåller vattentätt fodral.
 • All paddling sker på egen risk, överskatta inte din förmåga. Håll dig inomskärs ifall väder och vind är ogynnsamt. Håll koll på väderprognoser.
 • Sätt på packluckorna på kajaken ordentligt. Alla kajaker är då osänkbara och har inbyggd flytkraft.
 • Respektera naturen och djuren. Lämna inga sopor, respektera eventuella eldningsförbud, om du eldar släck ordentligt, gå ej i land på öar som är fågelskyddade.

Läs mer tips och fakta om säkerhet vid kajakpaddling på Svenska Kanotförbundets hemsida.

Godkänd Kanotcentral

KAJAK OCH BOENDE

Efter en dagstur med kajak sover du gott i någon av våra stugor och vaknar med utsikt över ängar och Gyön. Läs mer.