Svalemåla Kajakuthyrning

Hyr havskajak och utforska södra Sveriges skärgård

 

Välkommen att uppleva och utforska Sveriges sydligaste skärgård, Blekinge skärgård.
Vår kajakuthyrning ligger perfekt vid stranden och ni är nära yttre skärgården för dagsturer både österut mot Ronneby skärgård eller västerut mot Hällaryds skärgård med många små öar där du kan göra strandhugg och ta sköna pauser. Ni kan även paddla kajak i lugna vatten inomskärs i Järnaviksfjärden med långa grunda vikar och utforska den varierade och dramatiska naturen som börjar precis utanför stranden här i Svalemåla. Ni startar er paddling precis öster om Tjärö, så varför inte paddla kajak hela dagen i lugna och skyddade vatten inomskärs och ta ett lunch-stopp på Tjärös trevliga restaurang.
Här finns även möjlighet att bo i välutrustade stugor bara 300 meters promenadväg från den lilla sandstranden där kajakerna och kajakutrustningen förvaras och hyrs ut. För gäster som bor i stugbyn har vi rabatterade priser när ni hyr kajaker.

Är ni ett större sällskap t.ex. en kajakklubb eller förening, så finns det också möjlighet att hyra en samlingslokal med sittplatser för 30-35 personer med fullt utrustat kök och WC.

Kajakpaket för 2 personer:

ARK 56 är ett nytt nätverk av leder för kajak, båt, cykling, vandring och skärgårdstrafik som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag (utsågs av UNESCO 2011). Läs mer här: ARK56

Boka ett färdigt helgpaket för 2 personer från fredag till söndag i juni och september som fokuserar på en 17 km lång kajakpaddling på lördag genom denna del av Blekinge skärgård.
Inkluderat är boende 2 nätter i en 6-bäddstuga, all kajakutrustning, kajaktransport på lördag till drop-off i Matvik i Hällaryds skärgård, vedeldad badtunna och bastu på lördag, sen utcheckning på söndag . 
Läs mer här: Easy Escape Kayaking


Kajakpriser för stuggäster:

1 Dag, singelkajak 250 (350) SEK 8-19
1 Dag, dubbelkajak 400 (500) SEK 8-19
1 Vecka, singelkajak 1000 (1500) SEK
Campingutrustning för 2 personer 500 SEK/dag
Inom ( ) pris för ej boende i stugbyn

I kajakhyran ingår paddel,  flytväst, sittbrunnskapell, vattentät packsäck, 1 vattentålig karta / sällskap,  säkerhetspaket (pump + flottör).

Kajakmodeller:
Vi hyr ut 4 st. kajaker i glasfiber med skädda, av det svenska varumärket Melker®.
Melker Trossö är en havskajak som passar såväl nybörjaren som den mer avancerade paddlaren. Den är stabil, trygg men samtidigt lättmanövrerad. Sittbrunnen är rymlig och komforten bra.

Vi har även 2 st. glasfiberkajaker av modell/typ Remus One med roder. Modellen och specifikationen är samma för dessa båda kajaker.

Specifikation:
Längd: 503 cm
Bredd: 58 cm
Vikt: 23 kg
Material: Glasfiber
Optimal vikt paddlare: 60-110 kg

Som ett alternativ om ni är ett par eller vill paddla en vuxen och ett barn vid dagsturen har vi 2 stycken dubbelkajaker, Tahe Lifestyle Duo. Detta är en stabil kajak med stora sittbrunnar som passar medelstora till stora paddlare men den är inte större än att en vuxen kan hantera den från den aktra sittbrunnen med ett barn i den främre.
Barnpaddlar finns för de små.

Totalt har vi 6 st. enmanskajaker, 2 tvåmanskajaker och 2 st. fiskekajaker sit-on-top att välja bland.

Efter en dags paddling med kajak passar det utmärkt med ett bastubad i vår vedeldade bastu direkt vid badstranden.

Läge

Svalemåla är mitt i naturen men i Blekinge är det mesta nära. Stugbyn ligger mitt i Blekinge och från E22 är det 10 minuter om du kommer med bil. Järnvägsstationen i Bräkne-Hoby ligger 1 mil bort och det är ca 2 mil till Ronneby Airport, som trafikeras av SAS och BRA.
Om ni åker tåg och är ett mindre sällskap så får ni gärna kontakta oss så kan vi oftast ordna transport från stationen till stugbyn.

Kajakpaket Weekend

Vi erbjuder just nu ett weekendpaket för 2 personer torsdag-söndag eller söndag-torsdag (i lågsäsong):

 • 2 glasfiberkajaker Remus One med alla tillbehör, under hela vistelsen
 • Boende 3 nätter för 2 personer i någon av våra 6-bäddstugor
 • 1 kväll med vedeldad bastu vid stranden
 • Slutstädning

Använd rabattkoden “kajakweekend” och välj datum och de rabatterade tillvalen enligt ovan

Totalpris 4200 SEK för 2 personer

Grundvillkor vid kajakhyra:
 • Du kan simma 200 meter
 • Det måste finnas minst en i sällskapet som är över 18 år.
 • Flytväst skall alltid användas (ingår då du hyr kajak)
 • Egen våtdräkt eller torrdräkt används de tider på året då vattentemperaturen är som lägst.
 • Du medtager mobiltelefon, (minst en per sällskap), så att du kan meddela dig om något händer. Vi tillhandahåller vattentätt fodral.
 • All paddling sker på egen risk, överskatta inte din förmåga. Håll dig inomskärs ifall väder och vind är ogynnsamt. Håll koll på väderprognoser.
 • Sätt på packluckorna på kajaken ordentligt. Alla kajaker är då osänkbara och har inbyggd flytkraft.
 • Respektera naturen och djuren. Lämna inga sopor, respektera eventuella eldningsförbud, om du eldar släck ordentligt, gå ej i land på öar som är fågelskyddade.

Läs mer tips och fakta om säkerhet vid kajakpaddling på Svenska Kanotförbundets hemsida.

KAJAK OCH BOENDE

Efter en dagstur med kajak sover du gott i någon av våra stugor och vaknar med utsikt över ängar och Gyön. Läs mer.