Aktiviteter

Blekinges skärgård är fantastisk på sommaren och under vår och höst finns här unika fiskemöjligheter efter gädda.

Trivs du i skog och natur så har du fullt upp med vandringsleder, kustremsan, öarna i skärgården och havet – vid stugbyn finns både båtar och kajaker som du kan hyra för vackra upptäcktsfärder i skärgården.

Om ni gillar vandring så passerar Blekingeleden här, du kan följa den mot Karlshamn eller mot Ronneby. Eller så kliver du på Svalemålaleden, vår egen led som tar dig över våra gårdsmarker och längs kusten till Gyön eller Järnavik. Uppe på bergen bjuder Svalemålaleden på en fantastisk utsikt över skärgården, leden är 2+2 km.

Vill du ta dig snabbare fram mellan hagar och ängar så rekommenderar vi cykling så kan du, i ett lagom tempo upptäcka kusten. Både till fots och på två hjul kan du i lugn och ro utforska kustremsan och hitta en alldeles egen vik eller udde för sol och bad.
Vi har cyklar till utlåning i stugbyn och Bräkne-leden passerar precis intill stugbyn.

Stannar du vid stugbyn så finns den egna sandstranden med bastu, badtunna, bryggor och grillplats. Här kan du koppla av och njuta av utsikten men fortfarande ha nära hem till stugan, bara en kort promenad genom hagen.

Med familj, barn, vänner eller kollegor är vi säkra på att du uppskattar varje dag här i Svalemåla. Nedan hittar du ett urval av aktiviteter som finns i närheten.

Aktiviteter
  • Sol och bad på den lilla sandstranden.
  • Hyr den vedeldade bastun med utsikt över Järnaviks skärgård.
  • Hyr en motorbåt eller havskajak.
  • Vandra längs Blekingeleden eller Svalemålaleden.
  • Besök Tjärö, ny fräsch restaurang vid stranden och gästbryggan. Bara 5-10 minuter med någon av våra hyrbåtar från bryggan eller åk med den lilla färjan från Järnavik.
  • Låna en av våra cyklar för en cykeltur längs Bräkneleden.
  • Här passerar både kajakled, cykelled och vandringsleder precis intill stugbyn som alla är del i det nätverk av länkade kustleder i ett Unesco biosfärområde, Blekinge Arkipelag, som kallas ARK 56. 

Priser uthyrning
Priser för att hyra båt hittar du under FISKE i menyn ovan, och vill ni hyra kajak så har vi låga priser för stuggäster.

Finns också i närheten

 

 

Tjärö Restaurant & Café

Hyr någon av våra båtar, för fiske eller en tur i skärgården

Havskajak i ytterskärgården, utanför Eriksberg, kajakleden ARK56

En riktig svensk midsommar

Här på landet så är så klart midsommar en av våra största högtider, varje år firar vi traditionsenligt med allt som hör till – en riktig svensk midsommar på landet med doft av hö, sju sorters blommor, vackra sommarängar och vy över havet. Vill du se Blekinge och Svalemåla så är det här den bästa tiden!