Aktiviteter

Blekinges skärgård är fantastisk på sommaren och under vår och höst finns här unika fiskemöjligheter.

Trivs du i skog och natur så har du fullt upp med vandringsleder, kustremsan, öarna i skärgården och havet – vid stugbyn finns båtar och kajaker för vackra upptäcktsfärder i skärgården.

För vandring så passerar Blekingeleden här, du kan följa den mot Karlshamn eller mot Ronneby. Eller så kliver du på Svalemålaleden, vår egen led som tar dig över våra gårdsmarker och längs kusten till Gyön eller Järnavik. Uppe på bergen bjuder Svalemålaleden på en fantastisk utsikt över skärgården, leden är 2+2 km.

Vill du ta dig snabbare fram mellan hagar och ängar så rekommenderar vi cykling så kan du, i ett lagom tempo upptäcka kusten. Både till fots och på två hjul kan du i lugn och ro utforska kustremsan och hitta en alldeles egen vik eller udde för sol och bad. Vi har några cyklar till utlåning i stugbyn.

Stannar du vid stugbyn så finns den egna sandstranden med bastu, bryggorna och grillplats.
Här kan du koppla av och njuta av utsikten men fortfarande ha nära hem till stugan, bara en kort promenad genom hagen.

Med familj, barn, vänner eller kollegor är vi säkra på att du uppskattar varje dag här i Svalemåla. Nedan hittar du ett urval av aktiviteter som finns i närheten.

Aktiviteter
  • Sol och bad på egen sandstrand.
  • Vedeldad bastu med utsikt över Järnaviks skärgård.
  • Hyr en motorbåt eller havskajak.
  • Vandring längs Blekingeleden eller Svalemålaleden.
  • Besök Tjärö, ny fräsch restaurang vid stranden och gästbryggan. Bara 5-10 minuter med egen hyrbåt från vår brygga eller åk med den lilla färjan från Järnavik.
  • Fågelskådning.
  • Låna en av våra cyklar för en cykeltur längs Bräkneleden.

Priser uthyrning
Priser för att hyra båt hittar du under FISKE i menyn ovan.

Finns också i närheten

 

 

Tjärö Restaurant & Café

Hyr någon av våra båtar, för fiske eller en tur i skärgården

Havskajak i ytterskärgården, utanför Eriksberg, kajakleden ARK56

En riktig svensk midsommar

Här på landet så är så klart midsommar en av våra största högtider, varje år firar vi traditionsenligt med allt som hör till – en riktig svensk midsommar på landet med doft av hö, sju sorters blommor, vackra sommarängar och vy över havet. Vill du se Blekinge och Svalemåla så är det här den bästa tiden!