Uthyrning Havskajaker

Kajakuthyrning - Komponera ert eget "kajak & boende-paket"

Välkommen att uppleva och utforska Sveriges sydligaste skärgård, Blekinge skärgård, i någon av våra havskajaker.
Ni bor i välutrustade stugor bara 300 meters promenadväg från den fina lilla sandstranden där kajakerna och kajakutrustningen förvaras och hyrs ut. 
Stugbyn ligger perfekt för att snabbt komma ut i yttre skärgården för dagsturer både österut mot Ronneby skärgård eller västerut mot Hällaryds skärgård med många små öar där du kan göra strandhugg och ta sköna pauser. Ni kan även paddla kajak i lugna vatten inomskärs i Järnaviksfjärden med långa grunda vikar och utforska den varierade och dramatiska naturen som börjar precis utanför stranden här i Svalemåla. Vår strand ligger precis öster om Tjärö, så varför inte paddla kajak hela dagen i lugna och skyddade vatten inomskärs och ta ett lunch-stopp på Tjärös trevliga restaurang.

Vill ni hyra kajak av oss och paddla enkel väg en längre sträcka österut så erbjuder vi nu även att ni kan lämna kajakerna på Hasslö, (nära Garpahamnen) i Karlskrona Skärgård. Kanske vill någon i familjen ta det lugnt på stranden i Svalemåla samtidigt som någon vill ut på ett 2-dagars paddlingsäventyr. Detta kommer att bli en ganska tuff paddling med etapper på ca 15 km dag 1, tältning, och 25-30 km dag 2 innan ni blir upplockade och skjutsade tillbaka. 
Kontakta oss för önskemål så återkommer vi med ett mer detaljerat förslag. Se rutten.. 

Är ni ett större sällskap t.ex. en kajakklubb eller förening, så finns det också möjlighet att hyra en samlingslokal med sittplatser för 30-35 personer med fullt utrustat kök och WC.

Nytt 2019:
I projektet Blekinge Arkipelag planeras och färdigställs just nu ett nätverk av leder för kajak, båt, cykling, vandring och skärgårdstrafik som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag (utsågs av UNESCO 2011). Läs mer här: ARK56

Kajakpriser för stuggäster:

1 Dag, singelkajak 250 (350) SEK 8-19
1 Dag, dubbelkajak 400 (500) SEK 8-19
1 Vecka, singelkajak 1000 (1500) SEK  
Inom ( ) pris för ej boende i stugbyn

I kajakhyran ingår paddel,  flytväst, sittbrunnskapell, vattentät packsäck, 1 vattentålig karta / sällskap,  säkerhetspaket (pump + flottör).

Prisexempel kajakpaket i lågsäsong:
Nr 1:
2 personer i 6-bäddstuga, paddling tre dagar fredag morgon till söndag kväll.
Tillgång till vedeldad bastu vid stranden på lördag kväll.
Kostnad: 1650 SEK / person

Nr 2:
4 personer i 6-bäddstuga, paddling tre dagar fredag morgon till söndag kväll.
Tillgång till vedeldad bastu vid stranden på lördag kväll.
Kostnad: 1200 SEK / person

Kajakmodeller:
Vi hyr ut 4 st. kajaker i glasfiber med skädda, av det svenska varumärket Melker®. 
Melker Trossö är en havskajak som passar såväl nybörjaren som den mer avancerade paddlaren. Den är stabil, trygg men samtidigt lättmanövrerad. Sittbrunnen är rymlig och komforten bra. 
Specifikation:
Längd: 503 cm
Bredd: 58 cm
Vikt: 23 kg
Material: Glasfiber
Optimal vikt paddlare: 60-110 kg

Vi har 2 st. kajaker av typen Havspaddeln Eskimå. Detta är en smidig allround PE-kajak, utrustad med roder och med en mjuk och justerbar sits, tillsammans med benstödet i sittbrunnen blir denna kajak mycket bekväm att sitta i. Sittbrunnen är aningen mindre än Melker Trossö men väl på plats sitter man bekvämt och har bra kontakt med kajaken.

Specifikation:
Längd: 502 cm
Bredd: 57 cm
Material: Polyeten
Optimal vikt paddlare: 50-100 kg

Som ett alternativ om ni är ett par eller vill paddla en vuxen och ett barn vid dagsturen har vi 2 stycken dubbelkajaker, Tahe Lifestyle Duo. Detta är en stabil kajak med stora sittbrunnar som passar medelstora till stora paddlare men den är inte större än att en vuxen kan hantera den från den aktra sittbrunnen med ett barn i den främre. 
Barnpaddlar finns för de små.

Totalt har vi 7 st. enmanskajaker, 2 tvåmanskajaker och 2 st. fiskekajaker sit-on-top att välja bland.

Efter en dags paddling med kajak passar det utmärkt med ett bastubad i vår vedeldade bastu direkt vid badstranden.

Läge

Svalemåla är mitt i naturen men i Blekinge är det mesta nära. Stugbyn ligger mitt i Blekinge och från E22 är det 10 minuter om du kommer med bil. Järnvägsstationen i Bräkne-Hoby ligger 1 mil bort och det är ca 2 mil till Ronneby Airport, som trafikeras av SAS och BRA.
Om ni åker tåg och är ett mindre sällskap så får ni gärna kontakta oss så kan vi oftast ordna transport från stationen till stugbyn.

Grundvillkor vid kajakhyra:
  • Du kan simma 200 meter
  • Flytväst skall alltid användas (ingår då du hyr kajak)
  • Egen våtdräkt eller torrdräkt används de tider på året då vattentemperaturen är som lägst.
  • Du medtager mobiltelefon, (minst en per sällskap), så att du kan meddela dig om något händer.
  • All paddling sker på egen risk, överskatta inte din förmåga. Håll dig inomskärs ifall väder och vind är ogynnsamt. Håll koll på väderprognoser.
  • Vid skador eller stöld av hyrd utrustning är du ersättningsansvarig. Vi har ingen försäkring som täcker detta.
  • Sätt på packluckorna på kajaken ordentligt. Alla kajaker är osänkbara och har inbyggd flytkraft.
  • Respektera naturen och djuren. Lämna inga sopor, respektera eventuella eldningsförbud, om du eldar släck ordentligt, gå ej i land på öar som är fågelskyddade.

KAJAK OCH BOENDE

Efter en dagstur med kajak sover du gott i någon av våra stugor och vaknar med utsikt över ängar och Gyön. Läs mer.