Båtuthyrning och Gäddfiske

Svalemåla – Gäddfiske i världsklass i Blekinge skärgård

Järnaviks och Blekinge skärgård är berömt för sitt gäddfiske. Här finns mycket och grov gädda, ofta omkring 10 kilo – men även bra fiske efter andra arter som abborre, lax och havsöring.

Många av våra gäster är återkommande – de uppskattar miljön och boendet nästan lika mycket som fisket. Fjärden och kusten är här varierad med stränder, grunda vikar och djupare partier och klippformationer – alla möjligheter för bra fiske. Du har möjlighet att välja den skyddade innerskärgården och vassvikarna men har även närheten till mer öppet hav.

Fiskevatten

Bra gäddfiske erbjuder Järnaviksfjärden och vattnen kring öarna Bjärnö, Tjärö och lite längre ut Tärnö, samt öarna och stränderna kring Eriksberg naturreservat och Bräkneåns mynning. Längre ut hittar du havsöring och torsk. Vill du fiska i strömt vatten flyter Bräkneån och Vierydsån ett par kilometer bort.

Arter

I havet – gädda, abborre, havsöring, lax, torsk och sill (strömming).
I åarna – gädda, abborre, havsöring, brax, lax, regnbåg, id, sutare och stationär öring.

Fiskemetoder

Spinn- och flugfiske.

Fiskekort

För att fiska i havet krävs det inget fiskekort.
Fiskekort för Bräkne-ån och Vieryds-ån kan köpas i ICA-butiken i Bräkne-Hoby. Mer information om priser, fiskeregler och zonindelningar i Bräkneån söder finns på www.mortstrommen.se

Båtar

Vid stugbyn finns 13 motorbåtar att hyra, samtliga med moderna 4-taktsmotorer (9.8 hk). När du hyr en båt medföljer flytvästar, sjökort, ankare, åror och öskar.  Stugbyn har egen brygga och en egen mindre sjösättningsramp. Vid båtbryggan och badbryggan finns en vedeldad bastu som ni kan basta i efter ert gäddfiske.

Fiskekajaker

Vi har två stycken kvalitetskajaker perfekta för att fiska gädda. Med en Old Town Predator 13" kan du uppleva det riktigt nära fisket i en kajak med bra paddlingsegenskaper samtidigt som den är stabil nog att stå upp och fiska ifrån. En perfekt fiskeplattform både inomskärs och i tuff havsmiljö. När du hyr en fiskekajak ingår paddel, flytväst, sjökort och ett litet ankare.

Pris:
350 SEK/dag
1400 SEK/vecka

Båtpriser

Bensin ingår vid dagshyra (en tank).
Deposition: 500 SEK

4,1-4,4 m – 9,8 hk SEK EURO
per vecka 2000 220
per dag 700 70
Säsong

Gäddfisket är som bäst höst och vår, i mars-maj och september-oktober, men gädda kan fiskas året om. Trollingfiske efter lax och havsöring är bäst på försommaren, från april till mitten av juni. Vandrande lax fiskas mellan första augusti och den femtonde september. 

Båtuthyrning prislista

  • 1 Dag (kl. 08.00 – 20.00): 850 SEK (inkl. 12 liter bensin)
  • 2 Dagar 1450 SEK
  • 3 Dagar 2000 SEK
  • 4 Dagar upp till en vecka 2500 SEK

Gå gärna in på vår bokningssida för att se aktuella priser och skicka en förfrågan.

Prisexempel fiskepaket:
3 dagar fiske fredag-söndag, 1 båt/3 pers, boende 2 nätter i stuga med kök, ugn, diskmaskin m.m. och egen toalett/dusch:
Från 970 SEK/person

Gädda 2

Catch and Release

Gäddfiske 1

Fiskekajaker

Rental Motor Boats

Gädda117

BEHÖVER DU BOENDE?

Fiskar man en dag, vill man ofta fiska fler. Stanna gärna, i vår stugby bor du bekvämt och bara 300 meter från havet. Läs mer.